onsdag 4 augusti 2010

Nya friska tag!


Hej igen!
Nu är jag tillbaka i bloggvärlden! :) Jag saknade helt inspiration och lusten att blogga fanns inte när vi haft så himla fint väder! Men nu regn, regn och åter regn och blogglusten har kommit tillbaka. Jag har fått en massa ny inspiration och jag börjar bli sugen på att piffa inne istället för ute nu. Jag hoppas att ni alla är kvar trots mitt lilla sommarlov :)
Vi är trots allt jobb och slit denna vår/sommar inte riktigt klara med vad som ska göras med trädgården innan vintern kommer. Matjord ska på, gräs ska sås och häck ska planteras. Just nu lutar det åt en thujahäck, då vi vill ha en tät och vintergrön häck som även ska fungera som insynsskydd från vägen på baksidan. Är det någon som har någon erfarenhet av häckar? Har ni något bra tips på någon fin vintergrön häck som växer relativt fort?
På tal om grönt, hur vackra är inte dessa liljor som jag köpte på min tripp till plantagen?
Jag är mycket nöjd och det är kul att få in lite mer grönt i detta vita hav :)


Jag hoppas att ni får en fin kväll!

12 kommentarer:

Caroline sa...

Hej! Angående häck måste jag säga att har man bara tålamod några år så är det sååå mycket finare att sätta något annat än Thuja som blivit så populärt. Visst, den är lätt och är grön året runt men den ser så tråkig, 70-tal och torr ut...men det är bara min åsikt som säkert motsägs av många! ;-) Mina svärföräldrar byggde nytt hus 2004 och satte en ligusterhäck som tog sig väldigt bra och är fantastiskt tät, fin och hög idag! Det krävs lite omtanke de första åren så den verkligen tar sig bra, men det tycker jag är värt besväret! Lycka till med det val det blir, blir säkert fint!

Grodmamman sa...

Gillar inte heller tuja, men fördelen är ju att man får en hyfsat hög häck nästan direkt. Jag gillar avenbokshäck även om vi inte har det själva. Lycka till med ert val!:)
Kram

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Kul o se att du är tillbaka. Ska bli skoj o se på dina härliga projekt!

Kraaaaaaaaaaaam!

zr@ sa...

Vad skoj att se att du är tillbaka! Hoppas att ni har haft en skön semester!
//ZR//

Carin sa...

Vi har satt Avenbok, men den är ju inte vintergrön (snarare brun, eftersom bladen sitter kvar hela vintern), jag hade annars tipsat om liguster som någon ovan nämnde.
/Carin

VI OCH VÅRT HUS sa...

Hej, vad KUL att du är tillbaka. Saknade dig. Ja häck är inte det roligaste valet precis... Vi valde att köra på vintergrön liguster då den ska var hyfsat grön även vintertid. Tuja är inte min favvoväxt men den växer ju fort och DET är bra (tittar ut på våra ynkliga små ligusterplantor och undrar om det verkligen kan tänkas bli en fyllig, fin häcka av dem...) Kram Hanna

Emelie sa...

Härligt att ha dig tillbaka, Anna! :)

Ser fram emot att se vad ni kommer fram till på häckfronten, vi lär nog älta sånt under nästa år...

Kram!

Smulan sa...

Hej! Vi går i byggtankar på samma hus som er. Skrev kontrakt idag på tomten. Undrar över er planlösning i köket samt om ni är nöjda med allt och om det är något man bör tänka på innan kontraktet skrivs? Du får jätte gärna maila mig på Nyberg_v@hotmail.com

Ps! Ert hus är jättefint!

Mvh Veronica

Smulan sa...

Hej! Vi går i byggtankar på samma hus som er. Skrev kontrakt idag på tomten. Undrar över er planlösning i köket samt om ni är nöjda med allt och om det är något man bör tänka på innan kontraktet skrivs? Du får jätte gärna maila mig på Nyberg_v@hotmail.com

Ps! Ert hus är jättefint!

Mvh Veronica

Emma W sa...

Här är ännu en som är glad att du är tillbaka =) Jag älskar er blogg och fortsätter att inspireras.

Vårt hus kommer på fredag, en vecka kvar bara. Jag har också börjat kolla på häckar. Redan =) Jag bor i ett relativt nytt bostadrätthus och där finns liguster planterat. Jag älskar den häcken och vi kommer att köra på den till huset också. Grön, stilren och tät!

Mvh/Emma

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka! Ni har en så snygg yttedörr. Kan man få veta var det är för fabrikat på den? MVH Therese

Drömvillan 2009 sa...

Hej på er! Vad roligt att ni är kvar! Och tack för alla tips på häckar! :) Jag ska hålla er uppdaterade :)

Therese: Vår ytterdörr är ifrån Bordörren och heter kvadraten.

Kram A